За примерокотПримерокот од рениум е комерцијален примерок. Во нашата збирка стигна како донација од нашиот колега Сашо Стојковиќ, докторант во Хелмхолц центарот во Берлин.
Z75
ρ / g/cm321,02
tt, mp / °C3186
tv, bp / °C5596
Ar186,21
Електронегативност, (X)1,9
Кристална структураХексагонална
Повеќе информацииhttps://www.webelements.com/rhenium/